Psanci - Cole, Martina, 1958- (DOMINO, 2011)
Cathy a Eamonn vyrůstali v nejchudší londýnské čtvrti, takže se už od dětství pohybovali v polosvětě prostitutek, pasáků, vyděračů a zlodějů. Předčasně dospělá Cathy chce vést úplně jiný život než její matka - prostitutka. Po nesčetných peripetiích se ocitne v Soho, kde se jí ujme laskavý transvestita Desrae. Naučí ji, jak se oblékat, líčit... a vůbec přežít ve zločineckém podsvětí Londýna. Cathyina první láska Eamonn mezitím dospívá v krutého sobce. Když v záchvatu prchlivosti zabije svou přítelkyni, je nucen uprchnout do Ameriky. Mezi mafiány si velmi rychle získá pověst jednoho z nejobávanějších zločinců, který se nezastaví před ničím.Zdálo by se, že z Cathy a Eamonna vyrostly naprosto odlišné osobnosti, ale když je po letech osud svede zase dohromady, oba dva zjistí, že je mezi nimi stále silné pouto