Příběhy ze strašidelného zámku - Neubauer, Annette, 1963- (Učíme se číst s obrázky, 2007)
Ve třech krátkých příbězích se děti seznámí se strašidýlky Chrastilem, Špínkou a Bumbácem, kteří spolu žijí na opuštěném hradě. Knížky jsou určené začínajícím čtenářům. Text je přizpůsoben věku dítěte velikostí textu, jednoduchým dějem a srozumitelným jazykem . Pomáhá rozšiřovat slovní zásobu a vyjadřovací schopnosti dítěte. Klíčová slova textu jsou nahrazena obrázky.