Nové hedvábné stezky : současnost a budoucnost světa - Frankopan, Peter, 1971- (Vyšehrad, 2023)
Svět se mění a je provázaný více než kdy v dějinách. Peter Frankopan, přezdívaný „rocková hvězda mezi historiky“, nabízí svěží pohled na síť vztahů vznikající podél někdejší Hedvábné stezky. Na východ od Evropy přes Rusko, Blízký Východ, Indii a Střední Asii až po Čínu se utvářejí nová mocenská centra a v titulcích západních médií se o nich často nedočtete. Tato publikace jasně a s bravurou objasňuje témata, na nichž záleží budoucnost nás všech